Ev planlanırken düzayak daha rahat yaşanılacağı ve merdiven için alan kaybı olacağı hesap edilerek dubleks sistem düşünülmedi. İmar hakkının tamamı kullanılarak kullanılmayacak mekânlar oluşması da istenmedi. Yaşayacak olanlara yeten bir ev olması arzu edildi. Sadece Zemin Kat ve Bodrum Kat planlandı. Onlarda da hak edilen İnşaat Alanı değil, ihtiyaç kadarı kullanıldı.

Bodrum Kat ofis gibi değerlendirilmek istendiğinden üstündeki Zemin Kattan merdivenle bağlantı kurulmadı. Bodrum Kata bahçeden ayrı giriş yapıldı.

Sonuçta kullananların eve hizmet ettiği değil, aksine evin Onlara hizmet ettiği proje gerçekleştirilmiş oldu.


Arsa 430M2

İmar Hakkı: Bodrum, Zemin, 1.normal, Çatı Katı.  Emsale giren girmeyen alanlarla 500M2yi buluyor.

Ancak karı-kocanın yaşayacağı kadar planlandı. Zemin Kat 3+1 95M2. Bahçe Katı olan Bodrum Kat ise 95M2 tek hacim olarak Sanat Atölyesi yapıldı.

Yani toplam 190M2.

                                                 Villanın dışarıdan görünüşü.

Salon ön cephesi ve iki yanda 1.50MT mesafe tamamen cam. Manzaranın tam görünmesi için balkon korkulukları şeffaf cam. Balkon oda ölçüsünde.. Yaz mevsiminde dik olan güneşi balkon kesiyor. Kış mevsiminde ise yatay olan güneş evin diplerine kadar girerek kalorifersiz ısınmaya yarıyor..

Tavan spotları her mekâna özel tasarım. Manzarayı görmek için yemek bölümü oturma bölümünden iki basamak yukarıda..

Oturma gurubu sedir usulü. Yatak odalarındaki yataklar da öyle. Evde koltuk, kanepe, karyola gibi hareketli mobilya yok.

                                          Oturma bölümünde yerler özel üretim beyaz parke.

Açık mutfakta davlumbaz eski usul doğal. Aspiratör yok.

Portmanto ve yatak odası arasında kalan küçük alan okuma-dinlenme yeri. İstenirse dikey jalûzi ile kapatılıp oda olabiliyor.

                                                        Yatak odasındaki yataklar da sedir usulü. Karyola yok.

                                                  Bodrum kat (Bahçe katı) resim mimarlık atölyesi.

Bahçedeki havuz, evcil ve yabani hayvanların su içebilmeleri için kenarları eğimli yapıldı.